АМЕРИКАНСЬКИЙ ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД

 

Раніше цей напій дозволялося вживати лише обраним – чоловікам знатних родів, воїнам і шаманам. Шоколадний напій того часу мав гіркий, навіть дещо неприємний смак. Але європейці в Америці додали до напою трохи вишуканості. 

Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;
    • чорний шоколад – 180 гр;
    • какао-порошок – 1 склянка;
    • сухе знежирене молоко – 0,5 склянки;
    • ванільний цукор/ванільний екстракт – 1 ч. л.;
    • сіль – ¾ ч. л.;
    • молоко – 1 склянка.
    Рецепт приготування:

    Змішайте всі інгредієнти (крім рідкого молока) у кухонному комбайні.
    Щоб зробити гарячий шоколад, візьміть молоко. Нагрівайте його в маленькій каструлі на середньому вогні поки воно не почне парити і не з’являться бульбашки по краях каструлі.
    Додайте ¼ чашки суміші і продовжують нагрівати, постійно збиваючи, аж до появи піни.
    Налийте шоколад у кухоль. Пийте гарячим.
    Порада: з напоєм добре смакує зефір та маршмелоу. Але краще насолодитись гарячим шоколадом у "чистому вигляді".
    Приємного смаку!

    Комментарии