Раніше цей напій дозволялося вживати лише обраним – чоловікам знатних родів, воїнам і шаманам. Шоколадний напій того часу мав гіркий, навіть дещо неприємний смак. Але європейці в Америці додали до напою трохи вишуканості.
Інгредієнти:
- чорний шоколад – 180 гр;
- какао-порошок – 1 склянка;
- сухе знежирене молоко – 0,5 склянки;
- ванільний цукор/ванільний екстракт – 1 ч. л.;
- сіль – ¾ ч. л.;
- молоко – 1 склянка.
Рецепт приготування:
Змішайте всі інгредієнти (крім рідкого молока) у кухонному комбайні.
Щоб зробити гарячий шоколад, візьміть молоко. Нагрівайте його в маленькій каструлі на середньому вогні поки воно не почне парити і не з’являться бульбашки по краях каструлі.
Додайте ¼ чашки суміші і продовжують нагрівати, постійно збиваючи, аж до появи піни.
Налийте шоколад у кухоль. Пийте гарячим.
Порада: з напоєм добре смакує зефір та маршмелоу. Але краще насолодитись гарячим шоколадом у "чистому вигляді".
Приємного смаку!
Комментарии
Отправить комментарий